جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Fri 3 May 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
محیط زیست سه شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۱۲:۴۱

سرپرست معاونت صید و بنادر سازمان شیلات:
ذخایر فانوس ماهیان دریای عمان چهار میلیون تن است

باشگاه خبری فراساحل: سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران گفت: ذخایر فانوس ماهیان آبهای دریای عمان نزدیک به چهار میلیون تن است که طبق برنامه ششم توسعه باید سالیانه ٣٠٠ هزار تن برداشت داشته باشیم.  به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازایرنا، شاپور کاکولکی در نشست خبری افزود: اکنون ٩٠ شناور در صید فانوس ماهیان فعال است که مجموع صید این شناورها به ۲۷ هزار تن می‌رسد. از مجموع صید، ۱۷ هزار تن فانوس ماهیان، هشت هزار تن یال اسبی حرام گوشت و بقیه سایر ماهیان تجاری است. فانوس ماهیان در زمره ماهیانی قرار می‌گیرند که بیشترین پراکنش، جمعیت و تنوع را در میان همه بی مهرگان دارند. این ماهیان کوچک در دریا‌های عمیق زندگی می‌کنند و ۶۵ درصد کل ماهیان زیست توده دریاهای عمیق را به خود اختصاص داده است. این مقام سازمان شیلات حضور شناورهای چینی در آبهای ایران را تکذیب کرد و ادامه داد: بیش از ٢ هزار نفر متخصص و صیاد روی شناورهای صیادی فانوس ماهیان فعالیت می‌کنند که ٣٠٠ نفر آنان خارجی اند. «با توجه به افزایش نرخ ارز، حضور متخصصان و دریانوردان خارجی شناورهای صیادی فانوس ماهیان برای شرکت‌‌های ایرانی هزینه مالی بالایی دارد بنابراین در تلاشیم به منظور کاهش هزینه‌‌ها طی پنج سال با آموزش متخصصان ایرانی، از حضور خارجی‌‌ها بی نیاز شویم». کاکولکی تصریح کرد: سیستم صید شناورهای صید فانوس ماهیان کرال میان آبی است و صدمه ای به آبزیان کف دریا نمی زند. وی ادامه داد: این شناورها از خارج آورده شده، یا در داخل ساخته یا کرایه شده اند زیرا فناوری برداشت فانوس ماهیان را در اختیار نداریم.

توقف صید تن ماهیان از بیستم شهریور
سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران گفت: برای بازسازی ذخایر تن ماهیان از بیستم شهریور امسال به مدت یک ماه صید تن ماهیان متوقف می‌شود. وی ادامه داد: پارسال ۲۷۰ هزار تن تن ماهی و شبه ماهی از سواحل ایران و اقیانوس هند برداشت شد. به گفته وی، پارسال میزان صید با رشد قابل توجهی به ۳۲۵ هزار تن رسید که بخش عمده ای از این افزایش صید مربوط به سواحل ایران و برداشت از اقیانوس هند بوده است. کاکولکی گفت: براساس مصوبه قانونی سال 13۸۰، ایران به عضویت کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند درآمد که با هدف توسعه و تحول کشورهای در حال توسعه ساحل نشین صورت گرفت. «اکنون ایران با ۸۰۰ هزار فروند شناور لنج صیادی نزدیک به ۲۳ درصد ذخایر سالیانه تن ماهیان اقیانوس هند را برداشت می‌کند و پس از اندونزی دومین برداشت کننده تن ماهیان است». این مسوول یادآوری کرد: در هفته گذشته، کمیسیون فرعی اقتصاد در هیات دولت مصوب کرد سوخت شناورهای ترددکننده برای برداشت تن ماهیان یارانه ای شود.

وی به صید ۲۳۵ هزار تن ماهی کف زی در سواحل ایران در سال 1396 اشاره کرد و افزود: این میزان در همسنجی با پارسال پنج درصد رشد کرد. رییس سازمان شیلات ایران امروز با تشریح چگونگی حضور شناورهای صیادی ایرانی در آبهای فراساحلی خلیج فارس و دریای عمان به ایرنا اعلام کرد این سازمان هیچ نوع قراردادی با سایر کشورها از جمله چین برای صید فانوس ماهیان ندارد و همه مجوزها برای شرکت‌‌های ایرانی صادر شده است. «حسن صالحی» گفت: شناورهای مخصوص برای صیادی در عمق 200 متری، با پرچم ایران در خلیج فارس حضور دارند و هیچ شناورخارجی مشغول بهره برداری از آبهای فراساحلی کشور ما نیست. معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سازمان شیلات ایران به 261 شناور موافقت اصولی برای صید داده است اما فقط 90 شناور در آب‌‌های فراساحلی برای برداشت فانوس ماهیان در عمق 200 متری فعالیت می‌کند. به گفته صالحی، موافقت اصولی فعالیت این شناورها توسط سازمان شیلات ایران صادر می‌شود اما مجوز هر مرحله از صید برعهده شیلات استان هرمزگان است که مورد بررسی قرار می‌گیرد. «ذخایر دریایی به طور مرتب توسط تحقیقات شیلات ایران مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا مدت صید و حتی ممنوعیت‌‌های سالانه مشخص شود.»



  کد خبر : 5868
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :